7 lucruri pe care le-ai învățat, fără să știi, de la bunicii tai!

0

Bunicii, fără doar și poate sunt printre cele mai importante persoane ale vieții noastre și, totuși, pentru că de multe ori nu ajungem la maturitate alături de ei, nu realizam la timp pentru câte lucruri ar fi trebuit să spunem mulțumesc !
O parte bună din ceea ce ești tu azi se datorează exemplului primit in copilărie de la bunicii tai. Pe vremea aceea, lucrurile păreau naturale in a fi asa și astfel le-ai asimilat și tu. Hai să îți spun câteva lecții importante ale iubirii pe care le-ai primit din mers 🙂

1.  Nu ai putut pleca niciodată din casa bunicii cu mana goală sau flamand.

Inante să pleci din casa se asigura ca ai urmat tot ceea ce ea știa ca ai nevoie pentru supraviețuire. Trebuia sa fii mâncat, hidratat și bine îmbrăcat pentru a te proteja de frig. Ti se părea cicălitoare probabil sau cel putin exagerata dar astfel ai învățat, cu timpul, să verifici și tu, automat, aceste lucruri la tine.
Era pregătită oricând să ofere orice pentru zâmbetul tau și astfel ti-a arătat ca fericirea ta merita orice sacrificiu.

2. Este cel mai mare fan al tau

Da, chiar este! Iar tu ai învățat să strălucești și să fii o mică vedeta încă din copilărie ! Tot ceea ce făceai era minunat și aveai publicul tău care se uita entuziasmat și cu toată dragostea la tine.
Nimeni nu a avut emoții mai mari decât bunicii tai la fiecare examen sau competiție din viata ta.
Ai învățat cat de important este sa fii incurajat și ce sentiment plăcut îți produce admirația.

3. Este cel mai bun ascultător

Rareori vei găsi pe cineva care să te asculte cum o făcea bunica ta. Cu răbdare și sorbindu-ti fiecare cuvințel te trata ca pe un om mare atunci când vorbeai. Nu își aștepta rândul la replică ci pur și simplu se bucura să te asculte!
Ai învățat cat de important este să ai pe cineva cu care sa vorbești fără teama de a fi judecat!

4. Întotdeauna găsește cele mai bune cuvinte pentru a îți face ziua mai bună

Ințelepciunea vârstei și experiența in această viată ii oferă cele mai bune informații de care un copil are nevoie. Întotdeauna ti-a împărtășit din ințelepciunea ei atunci când te simțeai trist. Într-un fel sau altul găsea mereu vorbele care să-ti fie pansament pentru suflet.
Ai învățat cat de mult contează o vorbă bună la momentul potrivit!

5. O bunică nu uită niciodată de ziua ta de naștere

Poate ca memoria ii joaca feste din cauza vârstei, poate că uită ce pastile trebuie să ia zilnic și uită unde și-a pus ochelarii acum 1 minut dar, niciodată, nu va uita când te-ai născut tu. In fiecare an, de ziua ta, atât timp cat trăiește, îți spune la multi ani.
Ea știe cat de valoroasa este viata și cat de important este că te-ai născut!

6. Poți conta întotdeauna că va fi acolo pentru tine, chiar și în cele mai grele condiții

Poate ca nici nu mai poate sa se ridice din pat dar pentru tine sau orice durere a ta, va uita de durerea ei. Nimic nu va fi mai important pentru ea decât faptul că tu ai nevoie de ea.
Ai învățat că pentru cei dragi ai putere și atunci când tu crezi ca nu mai poți!

7. Te acceptă asa cum ești cu adevarat

Indiferent câte măști îți vor acoperi fata pe parcursul existentei tale, pentru bunici vei fi întotdeauna autentic. Ei pot vedea dincolo de orice masca și pot crede in tine chiar și atunci când tu renunti să o mai faci. Fă-le o vizită când ești in cea mai proastă formă a ta și ei îți vor aminti cine ești cu adevarat!
Ai învățat cat de important este să îți amintești de unde ai plecat. Ai învățat cat de mult contează ca cineva să îți cunoască sufletul.

Dă-le un telefon bunicilor și mulțumește-le pentru tot ce ti-au oferit. Spune-le cat ii iubești!
Arată-le că ai învățat și recunoștința 🙂


Share.

About Author

Leave A Reply