Ce faci cu dorintele neimplinite?

0

Le arunci intr-un cos al neputintei? Le imprietensti cu resemnarea? Le porti cu tine si le lasi sa creasca pana devin mai mari decat esti tu ? Iti faci din ele scuza nefericirii…sau motivatia personala pentru a te lupta mai mult? Cand renunti? Cand realizezi ca nu mai e posibil sase indeplineasca…ca timpul ei s-a scurs? Cum ii stabilesti perioada de valabilitate? Inchizi ochii si iti doresti cu putere ca pana la data de sa se intample?                                                                                                                                                                                                                                                                                    Mama, in perioada naivitatii mele mi-a spus ca atunci cand iti doresti cu adevarat ceva…se intampla. Dupa mama mi-au repatat- o si altii, dar crescusem, asa ca n-a mai avut acelasi efect. Ii ascultam pe cei ce o spuneam si ma intrebam in sinea mea…oare si lor le-au spus-o tot mamele lor sau mama mea?                                                                                                                                                                                                                                                                          Ce inseamna sa iti doresti cu adevarat?  Unii isi doresc fals?                                                                                                                                                                                  Ce dracu faci cand iti doresti cu tot corpul, cu fiecare bucata de suflet si cu toate partile mintii ceva…si nu se intampla nimic…iar tu inca o crezi pe mama? Ce faci atunci cand stii ca dorintele neimplinite nu trec, nu se dimninueaza, nu se uita ci raman dorinte? Le aduni pana devii un depozit de dorinte ? O sa ma duc la mama sa ii arat…o sa ii spun :

– Uite mama astea-s doar cateva…vezi, astea-s doar la suprafata…dar aici in sufletul meu am atatea si atatea…si la toate astea adauga si ca-mi doresc sa-mi spui ce fac cu ele…

Liniste… e linistea in care…tremur de dorinta.


Share.

About Author

Niciun comentariu

 1. Andrei D.MITUCA on

  …Mi le innabus cuminte, resemnat si profund multumit cu sinea mea cea mai adinca…ca, macar mi le-am dorit…Nimic, din ceea ce-ti doresti pe lumea asta, nu merita efortul renuntarii la LUMEA de DINCOLO… Cu drag, alaturi de arderile tale…

 2. Ele vor exista intotdeauna. Omul e plin de dorinte, mai ales neimpartasite. Important este ca omul sa nu ajunga sa traiasca doar prin ele, sa se lase rapus de ele.
  Uneori, lucrurile nu vin cand le dorim noi! 🙂

 3. Daca ne gandim bine,orice dorinta e neimplinita,din moment ce se indeplineste ea devenind realitate. Totusi,nu merita sa renuntam la unele dorinte decat daca ajungem la concluzia ca nu mai merita sau chiar nu mai le necesitam.In rest,nu e niciodata prea tarziu sa-ti indeplinesti o dorinta,oricat de greu ti s-ar parea.E adevarat ca daca iti doresti ceva cu adevarat,universul va face in asa fel incat sa te aduca mai aproape de acel lucru dar tu trebuie sa te pui in miscare si sa-l iei.Dorinta si actiunea merg mana in mana.Anyway nice post :).

 4. Nu renunti la ele,chiar daca neimplinirea lor te face sa suferi…ai nevoie de o destinatie,trebuie sa crezi in ceva,sa lupti pentru ceva.nu poti trai pentru nimic.ar fi ca si cum ai alerga fara sa vrei sa ajungi undeva….si uneori ,cand fuga asta prin viata te oboseste,cand te simti singur desi esti inconjurat de oameni,numai gandul ca ai ceva de realizat te mai face sa continui cursa.

 5. Uneori,credinta pur si simplu, este suficienta, alteori se impune o activitate fantastica pentru materializarea dorintei.In urma activitatii fara rost,intervine frustrarea si oboseala psihica si la un moment dat,in functie de rezistenta fiecaruia, renunti.Dorinta neimplinita se compenseaza cu altceva,orice altceva,care iti panseza inima.Parerea mea…

 6. Da…va inteleg dragii ei, stiu ce inseamna sa-ti doresti ceva si sa iti raspunda doar tacerea. Dar va spun ce am facut eu…simplu am devenit detasata, pur si simplu nu mi-a mai pasat, am lasat lucrurile sa vina de la sine! Inercati si voi, la mine a functionat. Exact in clipa in care am zis: Nu-mi mai pasa, fie ce o fi, dupa acel moment dorinta mea a devenit realitate!
  Succes!

Leave A Reply