Trebuie sa iti spun ceva

0

Goodbye_my_love2Nu ai cum să nu o fi auzit-o sau citit-o măcar o dată. Unii au spus-o atât de frumos încât te-au făcut să vrei să crezi. Alţii au spus-o atât de simplu încât ţi-a fost greu să accepţi, unii au spus-o la modul imperativ, deranjaţi că nu ai reţinut încă. Dacă, totuşi, ai ajuns să citeşti şi rândurile mele înseamnă că tu încă mai cauţi să o auzi în modul cu care rezonezi cel mai bine. Eu am citit-o, auzit-o şi văzut-o de cel puţin 100 de ori până să încep să o cunosc câtuşi de puţin, astfel încât să o pot exprima la rândul meu. Poate te afli tot la început de drum. Poate ai nevoie să o citeşti de la mine doar pentru a i-o împărtăşi unui prieten despre care tu crezi că rezonează cu cuvintele mele şi care, ulterior, ţi-o va spune într-o manieră apropiată concepţiei tale actuale. Sunt o groază de motive pentru care eu scriu şi tu citesti acum, însă, cel mai important dintre ele este acela că tu poţi cunoaşte fericirea.

Pornind de la cuvintele lui Lev Tolstoi, care a spus : „Dacă vrei să fii fericit , fii!”, eu îţi voi adăuga şi informaţia că poţi fi. Tot ce ai de făcut pentru a fi fericit este să îţi doreşti să fii, să alegi să fii fericit. În fiecare secundă a vieţii tale, fericirea aşteaptă să o alegi. Fiecare secundă şi modul în care alegi să o petreci depind în exclusivitate de tine. Nimeni şi nimic nu te poate opri din a fi fericit dacă tu nu permiţi să o facă. Să detaliez un pic, căci îmi amintesc cum mă uitam tâmp la cea care îmi spunea pentru prima dată aceste cuvinte şi cum mă uitam revoltată la prima carte în care am regăsit ideea. Îmi spuneam că e simplu pentru cel care a scris să spună asta atât timp cât nu trăieşte ce trăiesc eu. Căutam cele mai grave situaţii pentru a combate fericirea şi a îi arăta celui cu care dezbăteam citatul din Tolstoi că se înşeală amarnic. Abia acum înţeleg compasiunea cu care eram privită şi parcă citesc, dincolo de privire, cum îmi transmitea : „Fetiţă, tu nu vrei să fii fericită”. Avea dreptate, indiferent cât de greu pare de grezut. Eu nu combăteam o idee, eu combăteam fericirea în sine. Eu îi arătam propriei mele fericiri că nu poate exista pentru că asta ar fi însemnat ca eu să nu am dreptate. Dreptatea mea, ego-ul meu erau mai puternice decât dorinţa de a fi fericită. Să spunem că te împiedici şi cazi. Au făcut-o şi alţii înaintea ta şi o vor mai face. Unii se ridică râzând, alţii se ridică supăraţi, alţii ruşinaţi şi unii chiar plângând. Ai putea spune că diferenţa este făcută de cât de tare s-au lovit, însă vom considera că nu s-au lovit deloc şi, totuşi, reacţiile vor fi distincte.

Diferenţa o face alegerea. Cei ce râd aleg să râdă şi să vadă partea amuzantă a situaţiei. Cei ce plâng aleg să plângă şi să vadă că nu au fost în stare să meargă drept. Aceeaşi alegere o întâlnim în fiecare situaţie a vieţii noastre, doar că, de cele mai multe ori, nu mai alegem nimic. Ne lăsăm purtaţi de vechile tipare şi alegeri din trecut. Ai învăţat deja despre tine cum vei reacţiona data viitoare şi insişti să nu te abaţi de la asta chiar dacă, în trecut, alegerea nu a fost una spre fercirea ta. Renunţi la dreptul tău de a alege corect şi spre propriul tău bine. De câte ori eşti nefericit, tu, pur şi simplu, nu alegi să fii fericit. Îţi propun un exerciţiu. Încearcă, data viitoare, când te confrunţi cu o situaţie care în mod obişnuit îţi trezeşte durere sau nefericire, să alegi o reacţie diferită. Spune-ţi că alegi să nu te doară şi zâmbeşte. Nu ai nimic de pierdut. Mai mult decât te doare deja nu are cum să te afecteze un gând bun. emoticon smile. Poate nu o să îţi iasă din prima, dar ai răbdare cu tine şi cu vechile tale convingeri şi fă asta până când realmente nu te mai doare. Alege o singură situaţie pe care o întâlneşti des şi care te deranjează. Ca exemplu, poţi folosi traficul aglomerat, o problemă ce deranjează foarte multe persoane.

Data viitoare când eşti prins în aglomeraţie încearcă să îţi spui că te bucuri că ai timp numai pentru tine, în care să te gândeşti la lucruri frumoase sau… alege tu ce parte plină are, pentru tine, paharul ăsta, căruia îi vedeai doar partea goală. Fă asta până atunci când coloana de maşini care îţi apare în faţă devine motiv de bucurie. Odată ce ai reuşit, continuă exerciţiul în toate aspectele vieţii care te deranjează. Într-un articol viitor îţi voi povesti despre probleme considerate mai apăsătoare, de despărţiri şi perderi şi despre alegerea ta în momentele acelea. Până atunci, te rog, de dragul tău, alege fericirea!


Share.

About Author

Leave A Reply