Compunere : Prima zi de scoala, cand nu mai esti la scoala!

0

 

Forfota la florarii de la prima ora a dimineatii.Mamici aranjate,copii imbracati in costumase si pantofiori, plus multe emotii in aer! Unii sunt tristi ca s-a terminat vacanta,altii curiosi ce urmeaza,unii cu dorul colegilor in gand si altii cu dorul invatatoarei in suflet!
Au trecut ani, de cand n-am mai experimentat emotia aia pura, a unui nou an de scoala si totusi imi aduc aminte in fiecare an cata iubire e in ziua asta…Mama e invatatoare si in fiecare 15 septembrie ,la noi in casa,incepe scoala. Emotiile sunt de ambele parti,atat ale copiilor cat si ale invatatoarei.La urma urmei tocmai urmeaza sa revada 30 de bucati din sufletul ei,crescute cu 3 luni ! Florile ce umplu casa, in fiecare an, sunt semn ca inca se iubesc…mama si copiii ei.
Stiu ce urmeaza. Prima compunere despre cum si-au petrecut vacanta de vara,prima cearta cu colega,primele succese la o materie,primele lacrimi ale unui esec la o alta,nerabdarea asteptarii clopotelului si primele semne de indragsteala de cineva din clasa vecina…se anunta un an plin de copilarie frumoasa…mi se anunta in fiecare 15 septembrie. Candva le traiam in acelasi timp cu copiii despre care scriu,azi, eu doar le apreciez, cum n-o faceam atunci si ei doar le traiesc,doar isi construiesc viitorul in joaca asta si isi umplu filele de amintiri!
A inceput scoala! Succes celor ce o urmeaza! Un an nou frumos,mama!


Share.

About Author

Leave A Reply