Orgolii nejustificate. Despre cum lovim un om pe care il vedem prima oara…

0

Am tot mers la meciurle echpei favorite, atmosfera e de vis, galeria face minuni chiar si in sufletul celor ce calca prima oara pe stadion si nu are sens sa vorbesc despre ce simti cand clubul pleaca victorios. Imi place asta, e o senzatie de nedescris pe care nu o regasesc nicaieri si cu toate astea ceva ma retine sa calc in continuare in Stefan cel Mare, mi-e dor de PCH dar prefer sa ma lipsesc, de teama. Stiu ca orice lucru bun are si efecte negative, dar nu mi se pare normal sa merg pe stadion pentru a-mi sustine echipa si sa risc sa fie ultima oara cand mai merg undeva. Imi este teama ca voi fi lovita, imi este teama ca nu trebuie sa fac nimic pentru a nu ma mai ridica de jos intr-un schimb de pumni intre oameni care nu se cunosc dar se urasc.
Sunt femeie si prin asta poate veti gasi raspunsul ce il merit, nu intelege pentru ca nu e barbat, pentru ca nu are asta in sange, dar tind sa cred ca si ca femeie si ca barbat si chiar si ca animal tot nu are o logica sa lovesc un om care nu are aceleasi gusturi ca si mine. Eu tin cu Dinamo, el tine cu Steaua si asta ne face sa ne batem ca si cand am castiga ceva, ca si cand intr-un final ne vom schimba parerile si vom incepe sa apreciem rivala noastra pentru ca al ei suporter a avut pumnul mai puternic. As fi vrut sa vad meciul Rapid – Dinamo din Giulesti, chiar as fi vrut dar nu se poate, nu se poate pentru ca a fost inainte Steaua – Dinamo si acum nu mai am voie, adica nu pot vedea doua meciuri consecutive pentru ca au avut altii grija sa nu le vad.Ar trebui mentinoat ca oricum nu l-as fi vazut nici daca s-ar fi jucat cu spectatori. De ce? Simplu: Iubitul meu, caine de asemenea nu imi da voie in giulesti. E periculos acolo! Asa spune. Deci el pleaca cu premiza ca sansele de a se intoarce lovit sunt foarte mari. Il cred, caci la ultimul meci in Giulesti si-a luat-o si nu vrea sa o patesc si eu!
Intrebarea totusi ramane, de ce trebuie sa existe riscul asta? De ce nu ne putem bucura de un meci, de ce nu pot purta o sapca cu Dianamo in mijloacele de transport in comun, de ce nu pot avea un ton de apel al echipei favorite, de ce nu pot afirma cu cine tin fara sa risc sa fiu injurata in cel mai frumos caz?
Pentru ce sa ma bat cu cel pe care il pot ignora? De ce sa arunc cu scaune in stadion ca apoi sa vina jandarmnii si sa arunce cu bastoanele in capul meu? De ce sa creez panica cand pot sa nu o fac? As vrea o logica in actinuile celor ce gonesc cati mai multi suporteri spre fotolii si nu in galerii?Share.

About Author

Niciun comentariu

  1. mda, sa stii ca ai foarte multa dreptate. eu nu mai merg pe stadion de mult timp, tot din aceiasi cauza. este foarte periculos, si eu daca ma duc acolo ma duc sa vad un meci nu sa ma bat, sa ma scuip si sa ma injur cu rivalii. nu are rost, fiecare cu gusturile lui. de exemplu, eu sunt stelist, si totusi nu ma vedeti injurand-o pe lolrelai care e dinamovista……de ce as face-o?? pentru ca are alte gusturi?? asa si?? atunci hai sa ne batem ca mie imi place BMW si altuia ii place Mercedes, nu ar fi tot acelasi lucru?? BA DA, ar fi……..fotbalul este un sport, si trebuie tratat cu fair-play, sa te duci pe stadion si sa te uiti la meci, nu sa te uiti la vecinu sa nu cumva sa iti zboare vreo bata in cap……. mai sunt multe de zis, da nu mai am inspiratie momentan:P oricum, violenta pe stadioane e inutila si nejustificata

  2. Daca ar intelege mai multi oameni ca nu castugi nimic lovind un om ce nu-ti impartaseste parerea, alta ar fi atmosfera pe orice stadion din Romania!

Leave A Reply