Trăim în Romania…Întâmplarea din fața blocului !

8

Am coborât sa cumpăr ceva de la magazinul din fața blocului când, pe trotuar, observ un individ rățoindu-se la un vecin de-al meu, care se afla în mașina lui (un Matiz), blocat fiind în parcare de un BMW X5(parcat neregulamentar în strada).

Am intrat în magazin și când am ieșit cei 2 deja se băteau…mai bine zis individu’ îmi bătea vecinu’. Alti oameni din jur se uitau ca la circ, fără a interveni, parca așteptând sa se termine și sa aplaude.
Ma opresc și privesc și eu scena. Politia ajunge relativ repede, în momentu în care vecinu era jos și agresorul ii administra o serie de pumni. Ok… Politia pune catușele agresorului, și încearcă sa afle motivul scandalului.
Vecinu voia sa iasă din parcare, a observat ca e blocat și a început sa claxoneze. Vreme de vreo 10 minute, cel care il blocase, nu s-a deranjat de la cafeaua pe care o bea, în terasa de unde avea vedere fix la mașina lui. La un moment dat, deranjat de insistenta vecinului, decide sa își mute mașina.
Ajuns în dreptul mașinii vecinului îl întreabă într-un mod vulgar si ironic:  ” Ce claxonezi ba asa insistent? ”
Vecinul meu îl întreabă dacă nu ii e rușine. Individu se simte atacat de întrebare și sare la bătaie, sa ii explice vecinului ca oamenii ca el nu au rușine de oamenii ca noi (aici urmează bătaia, politia)
Dupa ce afla politia cine e proprietarul fiecărei mașini, scoate cătușele băiatului și îl întreabă pe vecin de ce l-a provocat. Aceasta spune ca nu a făcut-o iar polițistul ii spune ca dacă întrebi pe cineva dacă nu ii e rușine e o provocare,o instigare la scandal. Privesc uimita dialogul și observ ca polițistul uitase și ca vecinul meu era bătut în momentul intervenției lor.
Incep sa ma enervez și ma apropii de polițist, care privea ca boul cum băiatu de bani gata îl amenință pe vecinul meu, ca ii va da foc la casa și ca ii va bate toată familia. Il întreb pe polițist cum se numește. Refuza sa îmi spună privindu-ma uimit (pe genu, tu ce dracu vrei fa?). Insist si ii zic sa se legitimeze. Nu vrea! Ii aduc aminte ca e de datoria lui sa o facă și îl ameninț ca sun la politie și spun ca privesc un agent fals cum face nedreptate pe străzi. Imi răspunde sictirit ca se numește agent special Paun.
Zâmbesc și îl întreb dacă nu ii e rușine. Se uita la mine și tace. Il întreb dacă nu vrea sa ma bată căci o astfel de întrebare instiga la scandal . Cei din jur rad, inclusiv agresorul privește amuzat situația polițistului. Ma întreabă ce vreau dl Paun, și îl întreb dacă știe cum ma numesc eu. Uimirea creste pe chipul sau, si parca vad cum se întreabă „pila” cui sunt! Il ajut si ii mai dau un indiciu. Il întreb dacă știe cum ne numim noi, cei din jurul incidentului. Răspunde sec ca nu! Ma ofer sa îl luminez și ii zic ca noua ni se zice martori.
Ma întreabă: – Asa si?
Ii răspund ca rostul nostru e sa ii împrospătam memoria în cazul în care uita dacă cineva e lovit. Câțiva din jur ma aproba. Se întoarce spre agresor și ii zice sa plece și sa ii facă loc vecinului…nici o amenda, nici un avertisment, nimic…încheie spunând ca el a ales sa încheie conflictul pe cale amiabila…plecam cu totii.

Trăim în Romania…


Share.

About Author

8 comentarii

  1. absenta totala. din pacate si generatia noua de politisti ce vine e asemanatoare, stiu cateva cazuri…
    sunt multe de atribuit povestii tale, eu sincer ma bucur ca tu ai scapat teafara… :)))))))

  2. Dap…am tot auzit treaba asta…”o sa o patesti intr-o zi daca te tot bagi unde nu iti fierbe oala”…mi=o tot zice lumea si nu mi se pare normala, nu incerc sa fac dreptate, sa fac pe legiuitorul…ci doar sa atentionez asupra unei nedreptati cand e comisa sub ochii mei…

  3. Fapta ta va atârna în balanţă cât un fir de pai. Poliţia e cea mai coruptă instituţie. Şi nu doar la noi. Voinţă politică trebuie să fie ca să se repare ceva. Gesturile civice nu au ecou atâta timp cât sistemul le permite să scape cu faţa curată. Te iroseşti.

Leave A Reply