Noi suntem visătorii din piață!

0

„De câte ori se proiecta pe clădiri prezența românilor pe străzile din alte orașe – Cluj, Timișoara, Sibiu, Iași, Craiova, Paris…, cei din Piața Victoriei aplaudau și scandau numele orașelor respective. Tobele țineau niște ritmuri energizante și ele. Oamenii râdeau, scandau, sperau în mai bine și dansau ca la un carnaval de bună calitate.
La fiecare oră fixă, minutul denumit „Liniștea dinaintea imnului” e ceva… altfel! Nu se mai aude nimeni sau nimic. Apoi, din 300.000 de piepturi se cântă „Deșteaptă-te, române!”. Cum se simte asta? Trebuie să fii acolo ca să înțelegi. Sincer, n-am știut că m-aș putea simți vreodată atât de bine că sunt român! Am trepidat până la ultima celulă! Și cred din tot sufletul meu că m-am născut exact unde și când trebuia ca să învăț Demnitatea și să prețuiesc Libertatea. Mărturisesc că mi-au dat lacrimile în mai multe rânduri.” – Cătălin Stoica(Prieten din piața Victoriei)
Aceasta este o relatare care vorbește despre ceea ce se petrece cu adevarat în piață!
Dincolo de partide și de oamenii de stânga sau de dreapta, sunt lacrimi care curg sincer din dorința unei vieți mai bune în propria țara. Dincolo de toate jocurile politice, sunt oameni simpli cu vise. Noi avem un vis!
Noi suntem visătorii din piață!
Noi suntem cei care atunci când cad se ridică și încearcă din nou.
Dacă o femeie este bătută de bărbatul ei, o sfătuiești să îl părăsească chiar dacă exista șansa ca și următorul să fie tot violent. O sfătuiești să mai încerce,din nou și din nou, nu să se lase călcată în picioare.
Tara noastră e furată și noi o sfătuim să nu mai stea sub cei ce-o fură! Să mai încerce!
Da, poate și următorii vor fura însă atâta timp cât există și șansa să nu o facă, noi visăm! Atata timp cât există oameni ca doamna care adună sticlele, noi visăm!
Noi suntem visătorii din piață…și vom mai fi…

Sursa video Adevarul


Share.

About Author

Leave A Reply