Romania nu merită asta! Altă întrebare?

0

– De ce te duci mamă tu acolo? Dacă pățești ceva?
– Păi pățesc deja mamă. Asist la cum îmi atacă unii mama și cum o fură sub privirea mea!
– Lasă mamă că toți m-au furat. Nu schimbi tu acum nimic!
– Nu la tine ma refer. Despre cealaltă mama a mea vorbesc, despre Romania.
Tu poți vorbi pentru tine și poți alege să te resemnezi că toți te fură, dar pentru țară, noi suntem singura voce. Noi suntem singura ei șansă și Slavă Domnului suntem tineri, în putere și din ce în ce mai multi.
Asa cum n-as putea să mă uit liniștită la televizor în timp ce cineva își bate joc de tine mamă, la fel nu o pot face când cineva își bate joc de țara mea.
Tara asta nu are nicio vină! Nu le-a făcut niciodată nimic acestor oameni care acum o batjocoresc. Le-a oferit o identitate, un spațiu, și un pământ din care ar fi avut toți de mâncare. Cineva trebuie sa o și apere ca să mai poată oferi vreodată ceva. A rezistat cu stoicism în fata oricărei dureri și trădări dar la un moment dat trebuie să se termine.
O sa am un copil la un moment dat și îmi doresc pentru el sa traiască în Romania. Într-o țară cu 4 anotimpuri și cu toate formele de relief. Într-o țară cu istorie, istorie la care și noi astăzi contribuim. Într-o țară în care omenia e cuvânt de bază.
M-ai învățat ca întotdeauna sa fiu de partea dreptății și a adevărului și sa nu stau nepăsătoare în fata nedreptății. Nu e drept! Romania nu merită în fruntea ei niște oameni care o ignoră atunci când prinde glas și strigă prin noi. Romania nu merită asta!
Ies în stradă mamă căci asa m-ai crescut…cu dragoste și respect fata aceasta țară, tărâm fermecat al copilăriei mele.


Share.

About Author

Leave A Reply