7 metode prin care poți rezolva orice problemă

0

„Problemele fac parte din viaţa noastră!” Probabil că ai auzit şi tu de foarte multe ori această replică. Însă chiar dacă ele apar, asta nu înseamnă că trebuie să ne şi afecteze, pentru că există câteva metode foarte simple şi eficiente prin care le poţi rezolva.

Aproape de fiecare dată când îţi stabileşti un obiectiv poţi întâlni probleme, care nu te lasă să faci totul exact aşa cum ţi-ai dorit. Care este cauza acestor probleme şi mai ales cum le poţi rezolva foarte uşor o să îţi explicăm în articolul de mai jos.

Pasul 1- Identifică problema şi dă-i un nume

Trebuie să ştii cu ce te confrunţi şi mai ales trebuie să îţi dai seama dacă ai în faţă o problemă adevărată sau doar o situaţie obişnuită care o să treacă? Problema este orice situaţie pentru care nu ai resursele necesare ca să o depăşeşti.

Pasul 2 – Definirea problemei

Ia o foaie de hârtie şi scrie în ce constă problema pe care o ai. Ce te împiedică să ajungi la scopul tău, cum te influenţează (cum te comporţi de când a apărut problema, etc), cum ţi-a afectat starea emoţională (eşti mai trist, depresiv, etc).
Pasul 3 – După ce ai denumit problema şi ai aflat exact modul în care ea ţi-a afectat emoţiile şi activităţile, notează-ţi pe foaie ce soluţii vezi tu pentru ieşirea din problemă.

Nu refuză nici o idee! Gândeşte-te cum ar proceda încă două persoane complet diferite în situaţia în care eşti şi scrie pe hârtie. Trebuie să fii creativ.

Pasul 4 constă în Evaluare.
Fii obiectiv şi vezi care dintre soluţiile găsite la pasul anterior ţi se pare mai realistă şi mai practică. Nu uită însă că obiectivitatea trebuie să fie noţiunea de baza când iei această hotărâre.

Pasul 5 – Motivează-te!

Dacă nu faci acest pas , degeaba ai aflat până acum care e problema şi degeaba ai aflat şi soluţia ideală. Fără motivaţie nu ai cum să ajungi să rezolvi problema! Te învăţăm aici un mic truc pe care îl poți aplica pentru rezolvarea unei probleme. Profită de „slăbiciunile” pe care le ai şi gândește-te la recompensele şi beneficiile care o să apară odată ce ai rezolvat problema. Gândește-te cât de bine o să te simți (dacă e vorba de o problemă legată de emotivitate), ce o să se schimbe în bine în viaţa ta, cum o să ți se îmbunătăţească relaţiile cu cei din jur dacă nu o să mai ai acea problemă, etc.

Pasul 6 – Acum gândeşte invers faţă de ce ai gândit la pasul 5 şi vezi ce o să se întâmple dacă nu acţionezi. Cum o să ţi se înrăutăţească starea ta mentală, cum o să fie afectate relaţiile tale, cum o să fii afectat din punct de vedere financiar, etc.

Pasul 7 – Pune la cale un plan de acţiune
Păstrează-ţi te rog gândirea realistă şi obiectivă şi gândeşte-te de ce resurse dispui, ce relaţii umane ai în prezent şi ce informaţii şi abilităţi nu ai încă şi va trebui să le capeţi ulterior. Cu cât ai informaţii mai detaliate, cu atât o să îţi fie uşor să găseşti o rezolvare.

 
1.6k
SHARES
Distribuie
Am avut 85 kg! Am slabit 3 kilogram pe zi! Cum? Dupa fiecare masa am…
Читать далее »
Părul crește nebunește, dacă…
Читать далее »
Durerile articulare vor dispărea IMEDIAT și pentru totdeauna, dacă…
Читать далее »
Ai probleme de barbatie? Iata o metoda vicleana de a rezolva problema!
Читать далее »
Doar 5 minute pe săptămână și vei renunța la FUMAT pentru totdeauna!
Читать далее »
Ai probleme de barbatie? Iata o metoda vicleana de a rezolva problema!
Читать далее »
Cum să arăți cu 15 ani mai tânără ? Află din prima sursă !
Читать далее »
Grasimea de pe burta se resoarbe in doar 20 de zile. Nu trebuie decat sa …
Читать далее »
E foarte simplu să economisești energia electrică ! Trebuie doar…
Читать далее »
Îți place articolul? Susține ”Eu știu” cu un Like!

Caută
Search the site
Articole recomandate pentru tine

Vezi ce face Zorab p-u tine
CONTACT:

publicitate@eustiu.com
Eu știu Copyright © 2016. Nu permitem sa copiati articolele.
Dacă îți place,
Distribuie prietenilor!

Distribuie
Nu, eu deja am distribuit


Share.

About Author

Leave A Reply