Daca cineva iti spune ca esti un borcan te ranesc spusele sale?

0

Cum te simti insa daca iti spune ca esti prost/proasta? Sau urat/urata? Reactionam doar la ceea ce noi identificam in adancul nostru sau reprimam. Pentru ca, cel mai probabil nu identifici in tine calitatea/defectul de „borcan”, aceasta informatie va trece pe langa tine fara a iti starni vreo emotie. Stii deja foarte bine ca tu nu esti borcan si nici nu te afli intr-un proces de ascundere al borcanului din tine.
Crezi, cu toata fiinta ta, ca nu esti un borcan. Din acest motiv, de asemenea, nimeni nu te-a numit vreodata astfel 🙂 .
Revenind la „esti urat/urata”, povestea se complica un pic.Tu inca nu stii cu toata convingerea ca nu esti o persoana urata. Uratenia este interpretabila si, atata timp cat pentru tine un om urat poate fi unul care nu da buna ziua, si pentru un altul, un om urat poate fi o persoana supraponderala, stii ca si in cazul tau, dincolo de toata frumusetea fizica cu care ai fost inzestrat, se pot gasi parti „urate”.

Ce este Yoga Principiile fundamentale YogaAcelasi lucru il identificam si la cuvintele „curva” si „prost”. O sumedenie de atribute pot incadra o persoana ca purtand una din denumirile mentionate. Ceea ce auzim de la altii si ne deranjeaza este vocea noastra interioara pe un alt timbru vocal. Daca cineva sugereaza ca esti intr-un mod si asta te face sa te simti trist,dezamagit,iritat,nedreptatit, cauta in sinea ta ce anume te face sa te consideri asa cum ai fost numit. Vei spune ca tu sub nicio forma nu esti urat si ca mai multi oameni ti-au confirmat frumusetea decat uratenia dar, asta nu inseamna ca tu ,undeva in adancul tau nu consideri ca esti urat.

Daca ai stii cu certitudine ca nu esti urat nimeni nu ti-ar mai spune asta.

Un alt exemplu al certitudinilor noastre este acela ca majoritatea dintre noi cand eram mici nu suportam sa fim numiti asa. Aveam tot timpul tendinta de a spune ca nu mai suntem mici si ca nu mai vrem sa fim tratati ca un copil. Pe masura ce am crescut am capatat certitudinea ca nu mai suntem mici. Intre timp am inceput sa ne identificam cu termenul de „tanar” si tocmai de accea nimeni nu ne mai spune ca suntem mici. Ni se spune ca suntem tineri. In tot acest timp exista in continuare copiii mici care vor sa nu mai fie considerati mici :). Avem 2 exemple concrete ale unor termeni cu care nu ne intalnim pentru ca nu ii mai identificam in noi. Ce facem cu restul? Cautam atent ce ne face sa ne simtim urati, prosti, curve, mincinosi, falsi , etc si rezolvam problema. Plecam de la premisa ca bebelusii sunt perfecti si ca ne-am nascut perfecti. Identificam ce anume, pe parcursul vietii noastre, ne-a facut sa nu ne mai consideram asa. Poate, in copilaria ta, cineva ti-a spus ca esti prost pentru ca nu inveti la fel de repede ca altcineva de varsta ta.

Poate, pentru ca la un moment dat te-ai imbracat neadecvat pentru gustul cuiva , ai fost catalogata drept curva. Acele cuvinte au avut un impact asupra ta venind in partea unui om mare „care stie mai bine”. Ai purtat eticheta asta cu tine si ea a inceput sa se dezvolte treptat si sa fie o parte din tine pe care acum o reprimi. Acea parte din tine, pentru ca nu ti-o asumi, te face sa o proiectezi asupra altora si ii face pe altii sa o vada in tine si sa ti-o spuna.
Este demonstrat ca nu putem recunoaste decat ceva ce cunoastem deja. Daca vezi in jurul tau oameni „falsi”, care te acuza de falsitate, tu, in interiorul tau te consideri fals si ei in interiorul lor se considera falsi.
De asemenea daca cineva iti spune ca esti frumos, destept sau talentat si tu simti o oarecare jena la auzul acestora, undeva in interiorul tau crezi ca nu meriti aceste complimente. La fel cum nu ne asumam parti rele avem o problema in a ne asuma si partile bune. Fa-ti o introspectie. Scrie pe o foaie cum esti. Scrie-ti calitatile si „defectele” (am pus in ghilimele defectele caci din punctul meu de vedere nu exista defecte ci doar calitati). Ceea ce nu iti place din ceea ce ai scris este exact ce trebuie sa schimbi. Sa spunem ca ai scris ca esti mincinos. Cauta sa vezi de ce te consideri asa apoi solutia e simpla. Nu mai minti de acum inainte si nu te vei mai considera astfel.

Analizeaza si partile bune ale minciunii si vei vedea ca este o mare calitate a ta care te-a ajutat in viata. Este o parte din tine care te-a ajutat sa ajungi exact unde esti azi. Accept-o si daca nu mai ai nevoie de ea de acum incolo nu o mai folosi. Asuma-ti ca ai fost asa dar ca de acum incolo nu mai esti. Curand, nimeni nu te va mai numi astfel si nici nu vei mai observa asta la cei din jurul tau. Iti mai spun un secret 🙂 Esti in continuare perfect! Esti exact ca atunci cand te-ai nascut doar ca intre timp ai negat parti ale perfectiunii tale lasandu-i pe altii sa iti spuna cum esti si cum nu esti.
Nu trebuie sa faci nimic pentru a fi perfect. Esti deja si e momentul sa ti-o asumi. Esti frumos! Nu te mai minti ca nu esti doar pentru ca alti oameni ,care isi negau frumusetea, ti-au negat-o si pe a ta. Ai atatea exemple in jur de oameni pe care ii consideri urati dar pe care altii ii considera frumosi incat nu ar trebui sa te indoiesti nicio secunda de frumusetea ta. Diferenta dintre tine si ei este doar faptul ca ei cred ca sunt frumosi in timp ce tu inca te mai intrebi daca acele cateva kg in plus nu te fac urat. ESTI PERFECT! Repeta asta cat mai des ! 🙂


Share.

About Author

Leave A Reply