„O sa fiu cineva intr-o zi !” si-a zis

0

Si oamenii saraci viseaza…au avut zile in copilarie cand nu stiau ca sunt saraci, cand inca li se permitea sa-si faca planuri identice cu ale celor ce aveau candva sa le si realizeze ! Undeva acolo, cineva, viseaza la viata mea, la un pat intr-o camera incalzita, la  un computer pe care sa poata scrie despre altii, la doi parinti care sa o ajute sa-si termine studiile si care sa ii cumpere rochia lunga din vitrina…undeva acolo cineva viseaza !
Undeva aici, eu visez la viata altora, la o masina scumpa, la mii de fani, la printi din povesti…
Viata e un lung sir de vise, majoritatea spulberate din pruncie si totusi, in unele zile oamenii simpli iti aduc aminte de ce visai in naivitatea ta.
Se plimba pe ulita pe care iesea zilnic de ani de zile pentru a-si procura banii de hrana. Se indrepta catre cei ce aveau bani sa plateasca alti oameni pentru a le simplifica munca.
Purta acelasi pulover murdar ca si ieri, ca si alaltaieri, ca si acum o saptamana. Visa sa-i spuna cineva ca are ceva de facut pentru azi si sa se intoarca cu paine acasa. In drumul ei o opri un barbat cu un aparat foto in mana care o ruga sa ii pozeze. Mirarea se putea citi pe chipul sau. Cineva ii spuse te rog si cineva o considera buna de fotografiat! Mai facuse o poza in clasa I parca, dar era cu toti colegii, nu numai ea…
Lua pozitia din pozele vazute in revistele vechi din pod si zambi. Isi aduse aminte brusc de visele copilariei, de cum visa la ziua in care va fi printesa, printesa cuiva care ii va admira chipul in toate fotografiile de pe peretele castelului lor. Isi aminti cat de fericita adormea chiar si in frig cu gandul asta. Pentru o clipa era cine visa, pentru o singura clipa doar ea era in centrul atentiei, doar pe ea o privea aparatul si barbatul din spatele ei. In clipa aia a fost cine a vrut ea, a pozat in visul copilarariei ei, a fost femeia frumoasa in jurul caruia roiau ziaristi americani, a fost printesa cu cea mai frumoasa rochie si femeia cu cel mai trist zambet…
Apoi, a fost din nou tanara ce cauta de munca pentru o paine, tanara ce lasa visele la locul lor …

Fotografie realizata de Corneliu Tanasa

fata


Share.

About Author

Niciun comentariu

  1. Uneori piedica in calea fericirii sunt aceste vise.Marea majoritate a oamenilor pe care i-am intalnit si erau cu adevarat fericiti,erau oameni simpli care nu visau la posesiuni materiale.Suntem insa educati in alt spirit si asta ne transforma automat in nefericiti indiferent de cat avem sau nu avem….

Leave A Reply