Noi nu suntem scriitori și nici măcar bloggeri! Bine că sunteți voi…

0

Am avut șansa să întâlnesc niște bloggeri care veneau de la nu știu ce conferință a „bloggărilor”. Am purtat o discuție fascinanta in care, trebuie să recunosc că 99% din timp, m-am simțit idioată. Pur și simplu in capul meu, nimic din ceea ce spuneau domniile lor, nu făcea sens. Așa ceva, nu am mai trăit deși chiar pot spune că am discutat mai cu toate păturile sociale, de la cerșetori la profesori universitari și oameni din top 300…
Să revin, totuși :
Mă întâlnesc întâmplator cu o fostă colegă care era însoțită de mai multi indivizi și astfel am aflat că veneau de la un eveniment al blogărilor. Cum și eu scriu și am un blog, chiar eram curioasă despre aceste evenimente și conferințe căci nu am participat niciodată la ceva de genul. Mă întrebam sincer cum ajung unii acolo și cine sunt cei care ajung acolo. Prima întrebare care mi-a venit in minte a fost :
– A fost și Adam la întâlnire?
Astia strâmbă din nas și mă întreabă ironic cine e Adam.
– Păi… e blogger. Am văzut că e foarte citit, că a scos și o carte care e bestseller. Ala care are „Jurnalul unui Adam”.

– Aaaa, nu, nu e chiar blogger. Noi ne întâlnim ăștia mai serioși care chiar scriem. Vine și presa și tot felul de companii mari care ne fac cadouri că poate vorbim despre produsele lor.
Cam de aici, nu am reușit să mai înțeleg nimic. Nici nu mi-a trecut prin cap să mai spun că și eu scriu, mai ales că nu m-a căutat „Rama” niciodată pentru a vorbi despre margarină, semn clar că nu am niciun talent.
Nu îl cunosc pe Adam dar am vorbit pe net cu el acum un an când mi-a scris pentru că îl impresionase un caz umanitar despre care scrisesem. Asa am aflat că și el scrie și am aruncat un ochi peste blogul lui. Mi-a plăcut ce am văzut și când am aflat și ce vârstă are, am devenit un fel de fană. Am crezut că întreb despre un blogger cunoscut dar m-am înșelat…
– Dar Andra Fără Zahăr vine la întâlnirile astea?(A fost al doilea exemplu pe care l-am văzut destul de share-uit pe Facebook)
Mai că nu mi-au spus pe fată că sunt proastă cu o astfel de întrebare, repetându-mi că ei sunt bloggeri serioși.
In momentul ăla îmi vine in minte un blogger pe care chiar l-am citit de mai multe ori, Cetin, și cum scrie destul de „serios” îmi zic că de data asta o nimeresc. Le arat eu că știu și eu bloggeri :))
– De ăsta chiar nu am auzit…sorry! a fost răspunsul unuia dintre ei.
Deja făceam eforturi să mă prind cine sunt acești bloggeri care se întâlnesc ei și pe care ii apreciază toată lumea. Mă simțeam chiar prost că nu nimeresc niciunul. Mai fac o încercare cu niște nume un pic mai mari și îl dau exemplu pe Vulpescu, pe Radu F Constantinescu și pe Andreea Raicu.
Îmi răspund din nou că „ăștia nu sunt invitați ca ei au bloguri doar asa ca să fie cunoscuți nu ca să și scrie ca bloggerii adevărați”.

 
Încerc in partea opusă gusturilor mele, hotărâtă că dacă nici asa nu nimeresc, mă las păgubașă!
– ZOSO?
– Hai mă, fii serioasă! Ala e un maimuțoi!
– Ok, mă dau bătută ! Cine vine la întâlnirile astea?
– Păi, X, și Y și Z….
Jur că nu auzisem de niciunul dar am încercat să ii memorez ca să ii caut când ajung acasă.
Am reținut 3 nume(pe care nu le voi divulga, să nu cumva să le fac reclamă și să le pice blogul de la 10 utilizatori concomitent pe el).
Niciunul nu avea nici măcar 1000 de like-uri la pagina oficială a blogului. Niciunul nu avea nici măcar un comment pe blog și din punctul meu de vedere, niciunul nu scria ceva câtuși de putin pertinent. Toti aveau însă poze de la tot felul de evenimente și scriau despre tot felul de produse cunoscute (probabil pentru a se citi ei intre ei).
Întrebările mele rămân aceleași ca și la începutul discuției cu ei.
Ce te face un blogger bun? Când ai dreptul să te numești blogger și să primești invitații la aceste evenimente ? Cine organizează aceste evenimente? Ce e in capul directorilor de marketing al companiilor care își trimit produsele unor site-uri cu trafic zero si prin asta ii fac pe bloggerii ăștia să se simtă importanți?
Dacă niciunul dintre cei enumerați de mine mai sus, nu scrie bine, îmi dați și mie niște exemple de bloggeri buni?


Share.

About Author

Leave A Reply