Nu încerca să faci un porc să cânte. Nu vei reuși și vei enerva și porcul!

0

Pare absurd că cineva ar încerca să facă un porc să cânte și totuși… faci asta zilnic cu partenerul tău fără să consideri că este absurd. Nu spun că partenerul tău e un porc și nici că tu încerci să îl înveți să cânte, dar spun că situația nu e cu nimic diferită dacă partenerul tău e om și tu vrei să îl schimbi în ceva pe bunul tău plac.

Te iubesc, acum schimbă-te!

Cam asa sună mai nou declarațiile noastre de dragoste.
Te-ai îndrăgostit de el/ea pentru anumite calități și acum vrei mai mult sau mai altfel. Practic tu nu prea îți mai vrei partenerul dar te-ai gândit că ar fi ok să îl și chinui un pic înainte să se termine. Tu nu îl vrei pe cel din fata ta ci pe cel care ar fi mai romantic ca el, mai atent, mai darnic, mai fidel…etc. Tu vrei un altul dar crezi că ar fi mai simplu să îl transformi pe aceasta în altul, decât să îți alegi un partener care e deja pe gustul tău.

Știi? Omul ăla pe care încerci să îl schimbi era chiar fericit  pană să te hotărăști tu că trebuie să fie altfel pentru că „îl iubesti”.

Da, poate se plângea de anumite lucruri, dar se plângea pentru că încă nu era hotărât să le schimbe. Pentru că o parte din el voia să le mai lase să trăiască în interiorul lui. Acum ai venit tu sa pui piciorul în prag și sa îl forțezi să le schimbe.
Acum ii pare rău ca și-a arătat vulnerabilitatea și ți-a vorbit deschis despre ce și-ar dori să schimbe…acum a devenit o obligație, nu o dorință.

Porcul nu vrea să cânte, căci nu asta îl face fericit !

Dacă îl iubesti îl vrei fericit și nu îl chinui. Dacă nu îl iubesti oricum nu îl vei face fericit.
Lasă oamenii să își trăiască propria viata în timp ce și tu ți-o trăiești pe a ta. Nu e asa ca nici ție nu ti-ar fi bine dacă cineva ar intra în viata ta și ti-ar spune cum să o trăiești?

E o luptă din care amândoi ieșiți pierzători!

Aceste dorințe de schimbare se vor transforma în lupte sfâșietor de dureroase, care nu duc nicăieri și care ne vor oferi doar dezamăgire și automat vor anihila orice urmă a iubirii. Practic nici nu mai ai timp sa îl iubesti căci ești prea concentrată pe a îl schimba. Practic nici tu nu mai poți fi fericită pentru că ești prea ocupată cu altceva…

Gândește-te la asta!


Share.

About Author

Leave A Reply