Cum lovim un om pe care îl vedem prima oară…

3

Am tot mers la meciurile echipei favorite, atmosfera e de vis, galeria face minuni chiar și în sufletul celor ce calcă prima oara pe stadion și nu are sens sa vorbesc despre ce simți când clubul pleacă victorios. Îmi place asta, e o senzație de nedescris pe care nu o regăsesc nicăieri și cu toate astea ceva ma retine să calc în continuare în Ștefan cel Mare, mi-e dor de PCH dar prefer sa ma lipsesc, de teama. Știu ca orice lucru bun are și efecte negative, dar nu mi se pare normal sa merg pe stadion pentru a-mi susține echipa și sa risc sa fie ultima oara când mai merg undeva.
Îmi este teamă că voi fi lovită, îmi este teamă ca nu trebuie sa fac nimic pentru a nu ma mai ridica de jos într-un schimb de pumni intre oameni care nu se cunosc, dar se urăsc.
Sunt femeie și prin asta poate veți găsi răspunsul ce îl merit, nu înțelege pentru ca nu e bărbat, pentru ca nu are asta în sânge, dar tind sa cred ca și ca femeie și ca bărbat și chiar și ca animal tot nu are o logică să lovesc un om care nu are aceleași gusturi ca și mine. Eu țin cu Dinamo, el tine cu Steaua și asta ne face sa ne batem ca și când am câștiga ceva, ca și când într-un final ne vom schimba părerile și vom începe sa apreciem rivala noastră pentru ca al ei suporter a avut pumnul mai puternic.
As fi vrut sa vad meciul Rapid – Dinamo din Giulesti, chiar as fi vrut dar nu se poate, nu se poate pentru că a fost înainte Steaua – Dinamo si acum nu mai am voie, adică nu pot vedea doua meciuri consecutive pentru ca au avut alții grijă să nu le vad.Ar trebui menționat ca oricum nu l-as fi văzut nici dacă s-ar fi jucat cu spectatori. De ce? Simplu: Prietenul meu, suporter de asemenea nu îmi da voie in Giulesti. „E periculos acolo!” –  asa spune. Deci el pleacă cu premiza că șansele de a se întoarce lovit sunt foarte mari. Il cred, căci la ultimul meci în Giulesti și-a luat-o și nu vrea să o pățesc si eu!
Întrebarea totuși rămâne, de ce trebuie sa existe riscul asta? De ce nu ne putem bucura de un meci, de ce nu pot purta o șapcă cu Dinamo în mijloacele de transport in comun, de ce nu pot avea un ton de apel al echipei favorite, de ce nu pot afirma cu cine țin fără sa risc sa fiu înjurată in cel mai frumos caz?
Pentru ce sa ma bat cu cel pe care il pot ignora? De ce sa arunc cu scaune in stadion ca apoi sa vina jandarmii si sa arunce cu bastoanele în capul meu? De ce sa creez panica când pot sa nu o fac? As vrea o logica in acțiunile celor ce gonesc câți mai multi suporteri spre fotolii ai nu în galerii?


Share.

About Author

3 comentarii

  1. mda, sa stii ca ai foarte multa dreptate. eu nu mai merg pe stadion de mult timp, tot din aceiasi cauza. este foarte periculos, si eu daca ma duc acolo ma duc sa vad un meci nu sa ma bat, sa ma scuip si sa ma injur cu rivalii. nu are rost, fiecare cu gusturile lui. de exemplu, eu sunt stelist, si totusi nu ma vedeti injurand-o pe lolrelai care e dinamovista……de ce as face-o?? pentru ca are alte gusturi?? asa si?? atunci hai sa ne batem ca mie imi place BMW si altuia ii place Mercedes, nu ar fi tot acelasi lucru?? BA DA, ar fi……..fotbalul este un sport, si trebuie tratat cu fair-play, sa te duci pe stadion si sa te uiti la meci, nu sa te uiti la vecinu sa nu cumva sa iti zboare vreo bata in cap……. mai sunt multe de zis, da nu mai am inspiratie momentan:P oricum, violenta pe stadioane e inutila si nejustificata

  2. Daca ar intelege mai multi oameni ca nu castugi nimic lovind un om ce nu-ti impartaseste parerea, alta ar fi atmosfera pe orice stadion din Romania!

Leave A Reply