„Problema nu e că m-aș culca cu oricine, problema e că nu m-aș culca cu tine!”

0

Ii spuse el iubitei sale…
Mă așteptam să se dezlănțuie Iadul și prietena mea să înceapă să plângă sau să îl atace. Cumva mi se părea firesc având in vedere duritatea cuvintelor ce tocmai ii fuseseră adresate și cu public de față.
Am mers la ei sa beau o cafea, abia ne începusem ziua și Diana in timp ce făcea cafeaua pentru mine și iubitul ei, a scăpat ibricul pe jos. Iubitul ei a început sa țipe și sa o jignească. Nici gând să o ajute sa strângă sau măcar sa păstreze aparentele unui om civilizat căci eram și eu de față. Sunt împreună de 3 ani și tot cam de 3 și locuiesc împreună. Reacția ei mi-a dat de înțeles că nu se întâmplă nimic deosebit, că astfel de scene sunt normale.
Diana i-a explicat pe un ton amuzat că știe că a vărsat cafeaua și că nu are nevoie să ii repete cineva ceea ce tocmai s-a întâmplat. I-a răspuns ca și când el i-ar fi spus calm doar că a vărsat cafeaua…
Diana e o tipă tare mișto. Din toate punctele de vedere. Arată bine, e amuzantă, deșteaptă și extrem de înțelegătoare se pare… El, are toate calitățile ei minus partea cu înțelegător.
Jur că nu știu cum au ajuns de la faza cu cafeaua la replica din titlu deși eram de față. Căzusem pe gânduri preț de câteva secunde și replica m-a trezit:
– Problema nu e că m-aș culca cu oricine, problema e că nu m-aș culca cu tine!
Diana i-a răspuns pe același ton calm și ușor amuzat:
– N-ai vrea tu să păstrezi problemele acestea pentru tine și ne despărțim fără să îmi explici in fel și chip că nu mă vrei? N-ar fi mai civilizat?
Ma uitam la ea și nu știam dacă e tâmpită sau pur și simplu e prea deșteaptă sa se coboare la nivelul discuției. Pe de o parte o admiram pentru calmul de care da dovada și pe cealaltă o condamnam că nu ii dă o replică la fel de tăioasă să o simtă și el.
Tipul continua :
– Nu, nu as vrea! Am ajuns să ii spun prietenei tale că m-as culca cu ea și chiar as fi făcut-o !
Slava Domnului, nu eu eram prietena din discuție.
Diana răspunde la fel de senină :
– Te-ai culcat cu ea deja, dar chiar nu înțeleg de ce îmi reproșezi mie ceea ce faci tu? Repet, nu ar fi mai simplu să ne despărțim?
El :  – Poate pentru tine că te doare in … de mine de spui cu atâta ușurință asta. Pentru mine n-ar fi, că te iubesc!
Asta e momentul in care am ieșit din camera pentru că mi-a sunat telefonul. Peste 3 minute m-am întors in bucătărie și cei doi povesteau despre un film răzând. Nu părea ca s-ar fi certat vreodată…nici că s-ar fi împăcat. Erau doi prieteni buni care rădeau la o cafea. Fără mângâieri, fără vreo stare conflictuală, fără nimic. Era totul absolut normal și asa a continuat să fie pana am plecat acasă.
Pe drum, mi se derulau zeci de întrebări in minte:
Dacă o iubește de ce se comporta asa?
Ea de ce nu îl părăsește când el se comportă astfel și de ce doar ii spune lui sa o părăsească ?
Oare se iubesc?
E normal să ii admir atitudinea ei sau ar trebui să o condamn?
De regulă e fericită, deci poți fi fericită și într-o astfel de relație?
Tu cum ai reacționa la o astfel de replica?


Share.

About Author

Leave A Reply