Regula celor 72 de ore, urmată de fiecare milionar

0

De câte ori ai fost în situaţia când: vrei să faci ceva, ai o idee sau chiar un plan în mintea ta, dar din cauză că nu ştii „cum” să faci primul pas, îl abandonezi?

Principală problemă a creierului este că generăm o mulţime de idei geniale, iar succesul lor se defineşte doar de viteză de aplicare. Cu alte cuvinte: Primul pas!

Dacă crezi că, problema este lipsă de resurse, curaj, efort, noroc, trăsăturile caracterului tău, precum și alți factori externi, în conformitate cu regula celor 72 de ore, te înșeli.

Milionar şi consultant în afaceri Bodo Schaefer consideră că în realizarea oricărei idei te opreşte doar regula celor 72 de ore. Anume în această perioadă de timp se recomandă să faci primul pas.

Dacă te gândeşti că o să faci primul pas mai târziu de 72 de ore (sau 3 zile), de la apariţia ideii, cel mai probabil, nu îl vei mai face niciodată.

În 72 de ore, ai 99% din 100% că vei reuși și doar 1% – că nu. Tot ce trebuie să faci este dorinţă şi decizia conștiență pentru a face primul pas.

IATĂ CUM FUNCȚIONEAZĂ!

Diferența dintre oamenii de succes și cei săraci este viteza de aplicare a informaţiei. Nu-i neapărat ca în aceste 3 zile să realizezi tot, important este doar să faci primul pas, exemplu:

doar scrie ideea pe hârtie,
să faci un research,
[sau cum facem noi]creează o mapă cu numele ideii, în care să arunci tot felul de informaţie care o să te ajute în realizarea acestei idei,
sau o discuție despre ideea cu cineva a cărui opinie este importantă pentru tine, etc.

CUM SĂ APLICI ÎN PRACTICĂ?

Regula celor 72 de ore poate părea banală, dar, după cum arată practica, omul care imediat începe să lucreze la ideea lui, aplică şi fenomenul psihologic care te programează şi focalizează pe succes.

Unde și cum se întâmplă această programare? Desigur, în creier. Problema este că în cap avem o mulţime de gânduri, însă când gândul/idea este însoţită prin acțiune, creierului înțelege că anume această idee este mai importantă decât altele.
Dacă ea apare doar în capul tău şi nu este susținută de nicio acțiune, aceasta dispare treptat și se pierde prin restul fluxului de gânduri.

PRINCIPALELE OBSTACOLE CARE POT APĂREA:

Bineînţeles negativismul. Creierul la început va respinge totul şi va genera întrebări de genul: Da-i real asta? Cât de bună este ideea mea? Eu încă niciodată nu am făcut asta. Am prea puțin timp, bani, experienţă… Aceste gânduri negative apar practic la fiecare – este ceva normal, atunci când ne confruntăm cu ceva nou și neobișnuit. Cu toate acestea, de multe ori anume ele şi distrug capacitatea şi puterea noastră de a ne schimba viața. Ne temem și preferăm să lăsăm lucrurile așa cum sunt.

ȘI, DACĂ NU O SĂ SE PRIMEASCĂ?

Un alt obstacol important este frica, de a face o greșeală, de a lua o decizie greșită şi ceea ce recomandăm în acest moment, să-ţi aminteşti că:

Chiar dacă mai târziu se va dovedi că ai luat o decizie greşită, important să analizezi şi să faci concluzii să înveți lecțiile şi să îmbunătăţeşti şi completezi planul. De fapt, acest scenariu se poate repeta de mai multe ori, dar numai cu eforturile și credința în tine, vei obține rezultatul, la care ai visat.

Conștientizezi cât de puternică este această metodă? Motivul este că entuziasmul și energia care apare împreună cu ideea, este fenomenală. Cu cât mai mult o să foloseşti această metodă în practică cu atât mai mult o să te motiveze și ideile. Respectiv o să crească şi realizările! Tot ce trebuie, este să faci primul pas!

„Nu am greșit, pur și simplu am descoperit 10.000 de idei care nu funcționează”, Thomas Eddison


Share.

About Author

Leave A Reply