Linistea devine un lux

0

Ne trezim dimineata si constientizam fara nici un strop de fericire ca tocmai incepe o noua zi. O zi in care vom pleca la munca, ne vom enerva, ne vom intoarce acasa, ne vom enerva, vom face doua-trei cumparaturi unde ne vom enerva iar, dupa care vom manca si vom adormi nervosi.

Ne urcam in tramvaiul pe care cu siguranta daca nu alergam nu il prindeam si daca nu il prindeam intarziam. Vom asculta pensionarii tristi care se plang si se indreapta spre piata pentru a nu cumpara nimic, ci doar pentru a se amagi ca tot nu au scazut preturile, ba mai mult, iar au crescut.Vom auzi vatmanul cum injura deoarece in mod cert traficul va fi infernal si ne vom lovi cel putin o data de cel de langa noi inainte de a cobori.

Vom ajunge la munca, unde numai ideea de munca ne enerveaza, asa ca ce sa mai vorbim de seful nedrept si morocanos si de salariul de-a dreptul batjocoritor.

Ne vom intoarce spre casa tot cu tramvaiul in care povestea de dimineata se repeta, numai ca acum suntem mai obositi si mai stresati, deci riscul de a ne certa cu cei ce se imping in noi pentru a cobori , creste.

Ajungem acasa, unde speram sa gasim un pic de liniste. Ne revenim repede caci nici partenerul de viata nu a avut o zi tocmai reusita. Luam decizia de a iesi pentru a cumpara o sticla de ceva si vesnicul pachet de tigari care se termina mereu in cele mai proaste momente.

Observam vanzatoarea cum ne priveste cu dispret pentru ca luam pana si ultima mie de lei de pe tejghea si apoi ne intoarcem spre casa.Sotia, este iar nervoasa, nu a inteles nici pana acum de ce dai banii pe prostiile alea care iti distrug viata. Ne enervam, mancam si constientizam ca cea mai buna solutie e somnul, poate Doamne Ajuta visam ceva frumos si beneficiem de cateva ore de liniste in care suntem altcineva, in care ea intelege ca nu tigarile iti distrug viata ci viata iti distruge tigarile,le toaca pur si simplu.Poate visam ca lumea e mai calma, mai buna si mai optimista, ca seful cel rau ne lauda, ca salariul creste, ca preturile scad, ca sotul/sotia inca ne iubesc.

Poate visam ceva frumos, dar frumos Doamne, caci chiar avem nevoie pentru ca maine e o noua zi si maine o luam de la capat….


Share.

About Author

Niciun comentariu

  1. n-ar avea nici un caz mai linistita de asta sunt atat de apreciate plecarile si vacantele sau concediile

  2. Ma trezesc dimineata si primul lucru pe cere il constientizez este prezenta lui langa mine, ceea ce ma umple de fericire.Ma duc la un serviciu care imi place, iar cand ma intorc am o groaza de lucruri sa-i spun. Si el imi spune seria de intamplari de la serviciul lui (serviciu fara de care n-ar putea trai!) si apoi se apropie de mine , iar mie incepe sa imi bata inima mai tare si sunt fericita ca-i al meu si recunoscatoare ca existam impreuna.Asta e! Pe bune!

  3. Sunt unele zile naspa, e-adevarat. dar, daca iti vine in minte o bucatica doar dintruna buna ,ti-ai depasit angoasele .Exercitiu de fericire!

Leave A Reply